МЗС відреагував на рішення РФ провести психіатричну експертизу затриманих українців

Читать на русском
МЗС України висловив Росії протес в зв'язку в рішенням РФ провести примусову психіатричну експертизу затриманих українців.

Міністерство закордонних справ України висловило Росії протес в зв'язку в рішенням РФ провести примусову психіатричну експертизу затриманим в Криму українцям Вадиму Сірук, Мусліма Алієву, Рефату Алімова і Арсенуа Джеппарова.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Міністерство закордонних справ України висловило протест через призначення владою РФ протиправної примусової психіатричної експертизи для незаконно затриманих громадян України.

Зокрема, в листопаді 2016 примусова психіатрична експертиза розпочата у справі Вадима Сірука, Мусліма Алієва, Рефата Алімова і Арсена Джеппарова.

«Вважаємо такі практики, як і інші форми тиску, застосуванням тортур щодо незаконно затриманих громадян України. Діючи таким чином, Російська Федерація продовжує грубо порушувати міжнародно-правові норми в області захисту прав людини, зокрема Універсальну декларацію прав людини, Конвенцію про захист прав людини і основних свобод, Конвенцію проти тортур та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання», - повідомили у відомстві.

Повідомляється, що МЗС України вимагає від Російської Федерації негайно припинити незаконні дії і звільнити Вадима Сірука, Мусліма Алієва, Рефата Алімова і Арсена Джеппарова.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України зажадало від Росії надати негайний доступ консулів до українців, які були затримані нібито під час підготовки диверсій в анексованому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: