Лавров вимагає від Києва перейти до «прямих переговорів» із терористами Донбасу

Читать на русском
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що для вирішення кризи на Донбасі необхідно перейти до прямих переговорів Києва з так званою владою, що контролює Донецьк і Луганськ.
Сергій ЛавровФото: Reuters

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров вважає, що для вирішення кризи на Донбасі необхідно перейти до прямих переговорів Києва з так званою «владою», що контролює Донецьк і Луганськ.

Про це він заявив під час міністерського засідання ОБСЄ, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

«Немає альтернативи прямим переговорам сторін, Києва та Донбасу, при посередництві контактної групи та «мінського формату», – сказав він.

«Дорожню карту» Донбасу не ухвалять у 2016 році – КучмаМіністри закордонних справ країн нормандської четвірки не підпишуть дорожню карту, яка врегулює ситуацію на Донбасі, до кінця 2016 року.

Голова російської дипломатії також відкинув звинувачення на адресу Росії, що надходять від інших держав, заявивши, що не бачить необхідності в такому діалозі.

«Якщо ви хочете запросити партнера до діалогу, то не потрібно починати діалог зі звинувачень», – наголосив він.

Нагадаємо, раніше очільник МЗС України Павло Клімкін говорив, що нова зустріч міністрів закордонних справ у «нормандському форматі» наразі не планується.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: