Суди скасували дев'ять рішень НБУ про ліквідацію банків

Читать на русском
Національний банк уже звернувся до Верховного суду України з відповідною заявою про перегляд рішень у касаційній інстанції.

Суди ухвалили рішення про відновлення діяльності 9 банків, за якими Національний банк України виніс рішення про віднесення їх до категорії неплатоспроможних.

Це стосується банків «Капітал», «Велес», «Укрінбанк», «Преміум», «Союз», «Київська Русь», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НБУ.

«Такі рішення судів уже створили прецедент, коли судова система використовується власниками банків, виведених із ринку, у власних інтересах та як квазілегітимний інструмент повернення таких банків на ринок. Це нівелює зусилля НБУ, спрямовані на оздоровлення банків та очищення банківського сектора від банків-зомбі і банків-мийок», – наводить прес-служба слова директора юридичного департаменту НБУ Олега Заморського.

НБУ за два роки ліквідував 81 банк – ГонтареваНаціональний банк України з початку 2016 року вивів із ринку 16 банків, а з початку 2014 року на ліквідацію спрямовано 81 банківську установу.

Національний банк уже звернувся до Верховного суду України з відповідною заявою про перегляд рішень у касаційній інстанції.

Як повідомлялося раніше, депутати від БПП Руслан Демчак та Михайло Довбенко подали до Верховної Ради розроблений НБУ законопроект №5388, який на найближчі два роки спростить угоди M&A (злиття та поглинання) на банківському ринку.

Нагадаємо, що боргове навантаження комерційних банків падає. Їхній борг перед НБУ в третьому кварталі знизився ще на 13% – з 32,25 млрд до 28 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: