Київрада виставляє на продаж 23 відділення «Ощадбанку»

Читать на русском
Ощадбанк займає 23 приміщення в Києві без будь-яких правових підстав із лютого, що принесло 8,6 млн грн збитків міському бюджету.

Комісія Київради з питань власності планує виставити на конкурс приміщення «Ощадбанку» в Києві, оскільки банк займає їх без будь-яких правових підстав із лютого.

Про це заявив голова постійної комісії з питань власності Київської міської ради Леонід Антоненко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на FinClub.

«Комісія з питань власності Київради вже найближчого вівторка (13 грудня – Ред.) розгляне питання про включення цих приміщень до списку вільних і про виставлення їх на конкурс для інших підприємців, готових замінити банк у цих приміщеннях. Адреси та площі звільнених приміщень будуть оприлюднені», – сказав він.

Конкурс є вимушеним, оскільки, за словами депутата Київради, з лютого 23 відділення «Ощадбанку» в Деснянському та Солом'янському районах займають приміщення, що належать місту без будь-яких правових підстав.

Комісія з цінних паперів оштрафувала «Ощадбанк» за спекуляції з облігаціямиНаціональна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) виявила факти маніпулювання облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП) торговцем ПАТ «Ощадбанк».

«8,6 мільйона гривень – таку суму збитків завдав міському бюджету «Ощадбанк» з початку року, відмовляючись укладати договори оренди приміщень, що належать громаді, в яких розміщені відділення держбанку», – уточнив депутат.

Як повідомлялося раніше, Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) допоможе Кабінету міністрів України підготувати продаж 20% акціонерного капіталу «Ощадбанку» до 2018 року.

Україна та Європейський банк реконструкції та розвитку підписали меморандум про взаєморозуміння, згідно з яким «Ощадбанк» отримає підтримку ЄБРР у ​​поліпшенні корпоративного управління.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: