Нардепи хочуть звільнити електромобілі від податку на імпорт (доповнено)

Читать на русском
У Верховній Раді України пропонують скасувати податок на імпорт електромобілів - зареєстрований відповідний законопроект.

У Верховній Раді України зареєстрований законопроект №5494, яким пропонується скасувати податок на імпорт електромобілів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Економічну правду».

Документом передбачається до 2021 року звільнити від оподаткування податком на додану вартість, і від акцизного податку операцій з ввезення в Україну транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, і комплектуючих до них.

Також нардепи пропонують до 2021 року звільнити від оподаткування податком на додану вартість послуг з перевезення пасажирів на таксі, оснащених електричними двигунами, і надання пасажирського транспорту в оренду (лізинг, прокат, перевезення на замовлення), в разі, якщо такі колісні транспортні засоби оснащені виключно електричним двигуном.

Як пояснюють автори документа, в результаті прийняття законопроекту вартість транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, наблизиться до вартості звичайних автомобілів.

Скасування ПДВ: з 1 січня в Україні можуть подешевшати автомобіліПісля Нового року в Україні на 20% можуть подешевшати автомобілі та інші товари в зв'язку зі скасуванням ПДВ.

«Разом з тим, з огляду на середньостатистичний річний пробіг автомобіля (30 тис. км), середнє споживання палива (10 літрів на 100 км) і його вартість (23 грн за 1 літр бензину), то кожен власник заплатить близько 60-70 тис. грн в рік за іноземне паливо. Це ті кошти, які в основному будуть виведені з економіки України», - йдеться в записці.

Щодо електромобілів, то вартість заправок таких авто становитиме близько 3-4 тис на рік (з урахуванням середнього споживання 10 кіловат електроенергії на 100 кілометрів і вартості 1 кВт енергії - 1,29 грн).

«Прийняття даного законопроекту сприятиме зниженню енергетичної залежності від іноземних держав, зниження рівня екологічного забруднення повітря, впровадження сучасних безпечних і ефективних технологій в системі автомобільного транспорту», ​​- йдеться в документі.

Нагадаємо, продажі електромобілів в цьому році в Україні зросли майже в три рази, за результатами 10 місяців 2016 року - до 1 123 електрокара.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: