НАТО та ЄС створять центр протидії гібридним загрозам

Читать на русском
Наступного року ЄС та НАТО планують створити центр протидії гібридним загрозам. Про це повідомили керівники ЄС і НАТО після засідання голів МЗС у Брюсселі.
Фото: УНІАН

Наступного року ЄС і НАТО планують створити центр протидії гібридним загрозам.

Про це повідомили керівники ЄС і НАТО після засідання очільників МЗС у Брюсселі, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

На засіданні було розглянуто понад 40 пропозицій у семи основних напрямках співпраці. Зокрема, йдеться про гібридні загрози, операційне співробітництво у сфері берегової охорони, кібербезпеку, розробку озброєнь.

Україна в лютому очолить Радбез ООНГоловою Ради безпеки ООН стане посол України Володимир Єльченко. Про це повідомляється в російськомовному акаунті ООН у Twitter.

Як зазначив генсек НАТО Єнс Столтенберг, поглиблення інтенсивності співпраці Євросоюзу та Альянсу дозволить надавати Україні більшу підтримку.

«ЄС і НАТО забезпечують підтримку України – політичну й практичну, ми допомагаємо в здійсненні реформ та модернізації оборонної сфери. Сьогодні ми заявляємо, що будемо тісніше співпрацювати в наданні підтримки, зокрема в питаннях створення потенціалу, навчаннях. Ми можемо бути більш ефективними», – підкреслив Столтенберг.

Повідомляється, що відповідну позицію щодо пріоритетності України в європейській політиці підтримала й голова Європейської дипломатії Федеріка Могеріні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: