В Одесі запустять нетрадиційний вид транспорту

Читать на русском
В Одесі планують запустити электробус, який поєднуватиме в собі риси автобуса й тролейбуса.

В Одесі планують запустити новий вид транспорту – електробус, який поєднуватиме в собі риси автобуса й тролейбуса.

У комунальному підприємстві «Одесміськелектротранс» уже розробили два маршрути, пише ЦТС, передає «Слово і Діло».

Перший маршрут пройде від Пересипського мосту (нинішня кінцева станція тролейбусів №10) вулицями Балківською, Мельницькою, Богдана Хмельницького, Великою й Малою Арнаутськими до залізничного вокзалу.

ЄС виділить 200 мільйонів євро на розвиток міського транспорту в УкраїніЄвропейський інвестиційний банк відкриє Україні кредитну лінію на 200 мільйонів євро, спрямованих на фінансування розвитку громадського транспорту в містах України.

Також розглядається варіант напрямку цього маршруту від вулиці Балківської не до вокзалу, а в житловий масив Черемушки через Іванівський міст і вулицю Ріхтера (Щорса).

Другий маршрут – від залізничного вокзалу через центр міста (вулиці Жуковського, Преображенська, Софіївська) в селище Котовського (Дніпропетровська дорога) з кінцевою на вулиці Паустовського біля станції трамвая.

За словами директора КП «Одесміськелектротранс» Дмитра Жемана, конкретний тип електробусів і технічні рішення поки не визначені – йде пошук оптимального варіанту.

Зазначимо, що в Україні поки немає серійного виробництва електробусів. Минулого року пілотний зразок представила львівська компанія «Електрон», але реєстрація транспортного засобу ще не завершена. Крім того, в Польщі проходять випробування електробуса «Богдан».

Раніше повідомлялося, що Європейський інвестиційний банк надасть Україні 200 млн євро в рамках проекту «Розвиток міського пасажирського транспорту в містах України».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: