В ЄС знайшли компроміс щодо механізму призупинення безвізового режиму – Порошенко

Читать на русском
Лідери Європейського союзу домовилися про механізм тимчасового призупинення безвізового режиму.

В Європейському Союзі знайшли компроміс щодо механізму призупинення безвізового режиму з третіми країнами.

Про це Президент Петро Порошенко повідомив у себе в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Обнадійливі новини з Брюсселя за результатами моїх постійних контактів із лідерами ЄС. Компроміс щодо механізму призупинення «безвізу» знайдено. Тепер слово за Радою ЄС на рівні послів та Європарламентом», – написав Порошенко.

Питання безвізового режиму вже переходить у ранг «фетиша» – експертПолітолог проаналізував пропозицію Мін'юсту щодо можливості прийняти мігрантів із Сирії на території України в обмін на безвізовий режим.

Від ухвалення цієї процедури залежить отримання Україною, Грузією й Косово візової лібералізації.

Узгодження позицій між ЄП та Радою ЄС дозволяє винести його на затвердження 8 грудня комітетом із громадянських свобод і внутрішніх справ Європарламенту (LIBE), передає «Європейська правда». Як відомо, комітет уже вніс це питання до порядку денного засідання 8 грудня.

Після затвердження на комітеті відкривається можливість для подальшого голосування на пленарному засіданні Європарламенту.

Ймовірно, голосування в Європарламенті щодо безвізового режиму для України та Грузії може відбутися 18 січня 2017 року, щодо Косово таких прогнозів немає.

Раніше повідомлялося, що країни ЄС не домовилися щодо механізму припинення безвізового режиму.

Нагадаємо, на сайті Європарламенту орієнтовною датою розгляду в першому читанні механізму реагування на міграційні виклики в ЄС визначено 18 січня 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: