Аудит ЄС: Україна – найбільш корумпована країна Європи

Читать на русском
В Європейській рахунковій палаті вважають, що підтримка України Євросоюзом мала обмежений вплив і, незважаючи на імпульс для реформ, досягнуті результати залишаються крихкими.
Фото з відкритих джерел

В Європейській рахунковій палаті вважають, що підтримка України Євросоюзом мала обмежений вплив і, незважаючи на імпульс для реформ, досягнуті результати залишаються «крихкими».

Про це йдеться в звіті, оприлюдненому 7 грудня, повідомляє «Слово і Діло».

Аудитори оцінили, чи була допомога, надана Україні Єврокомісією та Європейською зовнішньополітичною службою, ефективною. Вони розглядали період з 2007 до 2015 року в сферах управління державними фінансами та боротьби з корупцією, а також газовий сектор.

У звіті наголошується, що співпраця між Україною та ЄС зрушила в період Майдану в 2014 році, але проблеми, з якими стикається Україна, як і раніше, значною мірою впливають на процес реформ, а ризики, пов'язані з колишніми й новими олігархами, залишаються високими.

Третина українців вважають себе нездатними боротися з корупцією35 відсотків українців вважають, що простий громадянин нічого не може зробити для боротьби з корупцією.

«Незважаючи на зусилля з реформування, Україна досі сприймається як найбільш корумпована країна в Європі ... Олігархічні клани продовжують чинити домінуючий вплив на економіку, політику й засоби масової інформації України», – йдеться в звіті.

Відзначається, що результати заходів із боротьби з корупцією ще належить побачити.

Також у звіті йдеться про те, що ЄС оперативно відреагував на кризу в Україні в 2014 році й виділив 11,2 млрд євро допомоги на сім років. При цьому наголошується, що це було надзвичайне рішення, а гроші були виділені без попереднього узгодження стратегії їх використання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Євросоюз готовий виділити Україні ще 120 мільйонів євро на реформи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: