НБУ завершив перерахування до Держбюджету 38 мільярдів гривень

Читать на русском
Сума останнього траншу склала 14,16 млрд грн, а значить, Міністерство фінансів повністю отримало 38,16 млрд грн прибутку НБУ.

Національний банк України здійснив перерахування третього й останнього траншу прибутку до Державного бюджету на 2016 рік у розмірі 14,16 млрд грн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НБУ.

Сума останнього траншу склала 14,16 млрд грн. Таким чином, Міністерство фінансів повністю отримало 38,16 млрд грн прибутку Нацбанку, нарахованого за минулий рік.

Ціна траншу: чи вдасться уряду виконати нові умови МВФ?Третій транш кредиту МВФ може стати останнім у співпраці з кредиторами, якщо не буде здійснено низку рішучих реформ. Чи вдасться Кабміну та Верховній Раді ухвалити необхідні законопроекти та постанови?

Перерахування прибутку НБУ до Держбюджету було розподілено на три транші для того, щоб це не здійснило негативного впливу на виконання цілей з інфляції. Перший транш на 10 млрд грн було перераховано в жовтні, другий, на суму 14 млрд грн – у листопаді.

Нагадаємо, 28 липня 2016 року голова Національного банку України Валерія Гонтарева запевнила, що в 2016 році, щойно рада НБУ запрацює, регулятор перерахує 38 млрд грн прибутку до Держбюджету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: