Україна скоординувала з ЄС позиції перед газовими переговорами з РФ

Читать на русском
Клімкін під час зустрічі з віце-президентом ЄК з питань енергетики Марошем Шефчовічем скоординував позиції перед газовими переговорами з Росією, які пройдуть 9 грудня в Брюсселі.
Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час зустрічі з віце-президентом ЄК з питань енергетики Марошем Шефчовічем скоординував позиції перед газовими переговорами з Росією.

Про це розповіли в прес-службі МЗС, передає «Слово і Діло».

«Співрозмовники обговорили напрямки посилення співробітництва України та ЄС, зокрема щодо реформування енергетичного сектору, а також в контексті оновленого меморандуму про взаєморозуміння щодо Стратегічного енергетичного партнерства між Україною та ЄС», – йдеться в повідомленні.

«Газпром» збудує ще один газопровід в обхід УкраїниІталійська компанія Eni висловила готовність купувати природний газ через «Турецький потік», для чого «Газпром» спільно з грецькою DEPA та італійською Edison (Engie) активізує будівництво продовження з Туреччини у вигляді газопроводу Poseidon.

Під час зустрічі сторони скоординували позиції напередодні тристоронніх газових переговорів Україна-ЄС-РФ, що заплановані на 9 грудня в Брюсселі.

Клімкін провів переговори з лідерами політичних сил Європарламенту, а також генеральним секретарем Європейської служби зовнішньої діяльності Хельгою Шмід.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін прибув до штаб-квартири Альянсу на засідання комісії Україна-НАТО.

Нагадаємо, голова національної акціонерної компанії «Нафтогаз» Андрій Коболєв назвав неможливим укладення мирової угоди з російським «Газпромом» у тяганині між компаніями, яка розглядається в Стокгольмському арбітражі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: