Україна може стати основним стратегічним перевізником НАТО – Клімкін

Читать на русском
Україна має достатню кількість можливостей, щоб забезпечити потреби НАТО в стратегічних перевезеннях.

Країни НАТО зацікавлені у використанні українських можливостей у стратегічних перевезеннях, в тому числі й авіаперевезеннях. Ключових рішень у цьому аспекі можна очікувати найближчим часом.

Про це на брифінгу після завершення засідання Комісії Україна-НАТО сказав очільник МЗС України Павло Клімкін, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Наші потужності можуть стати ключовими для Альянсу в сфері стратегічних перевезень. Чи буде це рішення всього Альянсу, чи рішення на рівні окремих країн, а така можливість зараз також є, побачимо найближчим часом. Але вже можу сказати, що всі наші союзники дуже позитивно висловлюються з приводу використання саме українського компонента», – сказав міністр.

Відповідаючи на запитання про стан переговорів щодо угоди про стратегічні авіаперевезення між Україною та НАТО в світлі того, що дія аналогічної угоди з РФ завершується в поточному місяці, міністр сказав: «Ми не можемо допомагати РФ технічно, оскільки таким чином ми посилимо її можливості продовжувати свою агресію».

Міністерство оборони перейшло на стандарти НАТОЗаступник голови відомства заявив, що Міністерство оборони України реструктуризовано за стандартами НАТО.

Голова українського зовнішньополітичного відомства пояснив, що країни-члени НАТО розуміють, що «продовження ресурсу російських літаків без технічного сприяння з українського боку є більш ніж проблематичним».

«Тому для НАТО це питання забезпечення можливостей Альянсу. Я думаю, що найближчим часом це питання буде вирішене», – сказав очільник МЗС.

Як повідомлялося раніше, у відповідність до стандартів НАТО приведені 5 батальйонів ЗСУ. Так, на сьогодні підготовку з іноземними військовими інструкторами пройшли вже понад дві тисячі українських військовослужбовців.

Водночас НАТО підтримує реформи у сфері безпеки, оборони та оборонно-промислового комплексу України, які розпочав державний концерн «Укроборонпром».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: