Геращенко розповіла про неприйнятні умови бойовиків щодо обміну полонених

Читать на русском
Представники самопроголошеної Донецької народної республіки відмовляються міняти 42 полонених українців на 228 своїх заручників – Геращенко.
Ірина Геращенко

Представники самопроголошених «Донецької та Луганської народних республік» висувають занадто високі вимоги щодо обміну полоненими.

Про це за результатами зустрічі в Мінську написала на своїй сторінці в Facebook представниця України в Тристоронній контактній групі, народний депутат Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло».

За словами Геращенко, українська сторона запропонувала представникам так званої «ДНР» обміняти 228 осіб, утримуваних на контрольованій урядом території на 42 людей, що перебувають у полоні бойовиків, однак ті погоджуються віддати лише 8 полонених.

«Сьогодні ОРДО заявили, що в них утримуються 42 українці. Ми висловили пропозицію негайно передати 228 тих громадян (у випадках, де це дозволяє законодавство й правове поле), яких вони запитували в своїх запитах, заради негайного звільнення цих 42 українців-героїв, цивільних і військових. І потім працювати далі в пошуку та звільненні всіх інших. У відповідь почули, що ОРДО готові звільнити лише 8», – зазначила вона.

Депутат наголошує, що метою роботи контактної групи є звільнення всіх 42 заручників, серед яких є люди, що вже 2 роки незаконно утримуються у в’язниці.

На Донбасі загинули понад 3 тисячі захисників України – МуженкоПонад 3 тисячі співробітників силових структур загинули й 10,8 тисячі поранені з початку АТО на Донбасі.

«Щодо ОРЛО (окупованих районів Луганської області – Ред.), то тут іще складніше. Вони підтверджують наявність лише 6 затриманих, натомість вимагають амністувати й звільнити понад 440 осіб, тому дуже важкі переговори, але маємо шукати компроміс», – додала Геращенко.

Вона також розповіла, що Червоному Хресту вдалося отримати листи від 31 заручника й передати їхнім сім’ям. «Рідні, своєю чергою, передали хлопцям передачі. Сьогодні ми отримали інформацію від ОРДО, що МКЧХ поки що не отримав дозволу передати ці передачі, теплі речі, продукти, й тому це було предметом дискусії так само, і ми таки дуже сподіваємося, що тут є результат, що таки МКЧХ зможе передати ці передачі найближчим часом», – зазначила нардеп.

Нагадаємо, як днями писало «Слово і Діло», Слідчий комітет РФ сфабрикував чергову «кримінальну справу» проти українських військових – нібито в зв'язку з «обстрілом російської території в 2014 році».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: