В Росії можуть заблокувати Google

Читать на русском
Російський Роскомнадзор може заблокувати пошукову систему Google на території Російської федерації.

Роскомнадзор може заблокувати пошукову систему Google на території Росії. Блокування може очікувати компанію за невиконання закону про новиннєві агрегатори в РФ, який вступає в силу з 1 січня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Повідомляється, що пошуковик можуть закрити, якщо компанія не створить на території РФ окрему юридичну особу для внесення до спеціального реєстру.

Зокрема, Роскомнадзор наказав усім іноземним компаніям, які володіють новиннєвими агрегаторами, зареєструвати на території РФ окрему юрособу. На виконання цього розпорядження компаніям відведуть перший квартал наступного року. «В іншому випадку компанії будуть заблоковані на території РФ за невиконання місцевого законодавства», - зазначає видання.

У американської компанії в Росії вже є юрособа - ТОВ «Гугл», проте основним напрямком його роботи є рекламна діяльність, а не інформаційні послуги.

Закон про новиннєві агрегатори в РФ набуває чинності 1 січня 2017 року. Крім іншого, він передбачає, що власник ресурсу несе відповідальність за контент новиннєвих видань, якщо вони не зареєстровані як ЗМІ.

Нагадаємо, раніше Роскомнадзор заблокував доступ до сайту Українського кризового медіа-центру через матеріал про торішній брифінг Мустафи Джемілєва, Рефата Чубарова і Ленура Іслямова на тему громадської блокади Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: