Росія і Китай заблокували резолюцію Радбезу ООН щодо Алеппо

Читать на русском
Росія і Китай заблокували резолюцію Ради безпеки ООН з питання припинення вогню в сирійському Алеппо.

Росія і Китай наклали вето в понеділок, 5 грудня, на резолюцію Ради безпеки ООН з питання припинення вогню в сирійському Алеппо.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

За версією Москви, Захід використовує гуманітарні проблеми як привід для просування політичного плану зміни уряду в Дамаску. Текст резолюції внесли Єгипет, Іспанія і Нова Зеландія. Вони виступили з вимогами припинити військові дії в Алеппо і надати гуманітарним місіям доступ до районів міста, що знаходяться в облозі, для надання термінової допомоги його жителям.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що прийняття документа дозволить контролюючим місто повстанцям зміцнити їхні позиції і утруднить звільнення міста.

«Відсутні будь-які сумніви, що 10-денний перепочинок такого роду був би точно використаний для перегрупування і поповнення сил і засобів екстремістів і тим самим ускладнив би звільнення від них східного Алеппо», - сказав Лавров.

У східному Алеппо закінчилося місце на кладовищіУ східному Алеппо закінчилося місце на новому кладовищі, на старому місце закінчилося раніше - його закрили ще рік тому.

Тим часом армія Сирії просувається все далі вглиб зайнятої повстанцями і джихадистами східної частини Алеппо. Сирійська наглядова рада з прав людини (SOHR), яка базується у Великобританії, повідомила 5 грудня, що війська Башара Асада встановили контроль ще над одним кварталом Алеппо. В даний час, за оцінками організації, армія захопила понад 60 відсотків східній частині міста.

Активісти повідомляють про запеклі бої з використанням важкої артилерії в районах, як і раніше утримуються повстанцями. «Немає слів, щоб описати ситуацію. Всюди бомби, бомби, бомби. Урядові війська ведуть з усіх напрямків», - цитує агентство dpa одного з активістів SOHR.

Нагадаємо, заступник генсека ООН з гуманітарних питань Стівен О'Браєн на засіданні Радбезу в середу, 30 листопада, закликав сторони конфлікту в Сирії припинити облогу міста Алеппо через загрозу знищення жителів міста.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: