Експерти назвали можливу причину вибухонебезпечності Samsung Galaxy Note 7

Читать на русском
Можливою причиною високої вибухонебезпечності Samsung Galaxy Note 7 експерти назвали тонкий акумулятор пристрою.

Можливою причиною проблем з вибухами південнокорейського смартфона Samsung Galaxy Note 7 називають тонкий акумулятор. Однак, це неофіційна версія.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Новое время».

Повідомляється, що компанія Instrumental після серії експериментів виступила із заявою, що причиною серії НП була товщина акумулятора.

Фахівці компанії Instrumental стверджують, що компоненти пристрою були занадто щільно розташовані всередині гаджета.

За версією експертів, через занадто тонку конструкцію, електроди в акумуляторі могли контактувати і нагрівати електроліт, що призводило до займання. Акумулятор включає в себе два електроди і два шари просочених електролітом розділових полімерів. Розділовий шар відокремлює позитивний електрод (катод з оксиду кобальтата літію) від негативного електрода (анод з графіту) і дозволяє іонам переміщатися між електродами.

«Використання акумулятора меншої ємності дозволило б уникнути проблеми. Однак через це час роботи смартфона був би менше, ніж у попереднього Note 5, а також у прямого конкурента iPhone 7 Plus», - йдеться в звіті Instrumental.

Навіть після заміни акумулятора телефони продовжували вибухати, так як змінювався лише один компонент, а розташування деталей залишалося незмінним. Однак, це поки не є офіційною причиною загорянь гаджета.

Нагадаємо, раніше Державна авіаційна служба України повідомила українські авіакомпанії про застереження, пов'язаних з перевезенням смартфонів Samsung Galaxy Note 7 на борту літаків. Причина - часті випадки загоряння і вибухів смартфонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: