У «Нафтогазі» розповіли, чи вистачить Україні запасів на пікові періоди зими

Читать на русском
Голова Нафтогазу України Андрій Коболєв розповів, скільки газу залишилося в підземних сховищах та чи вистачить запасів на пікові періоди зими.

Голова «Нафтогазу України» Андрій Коболєв в понеділок увечері в ефірі одного з телеканалів повідомив, що запасів газу в сховищах достатньо навіть з урахуванням пікових періодів та різкого зниження температури.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Зараз у підземці приблизно 13,7 мільярда кубометрів газу. Віднімаючи цю цифру, ми отримуємо, що в підземці (на кінець опалювального сезону) залишиться трохи менше, ніж 8 мільярдів кубометрів газу. Таким чином, можна сказати, що з точки зору загального обсягу газу, в підземці його достатньо», – сказав Коболєв.

«Давайте уявимо собі, що буде ще холодніше й протягом всієї зими ми будемо відбирати газу приблизно 50 мільйонів кубометрів на добу. У нас у всій зимі 90 днів, мінус 5 – 85. Додаємо ще березень – 31 день – і отримуємо 116 днів, які залишилися до кінця осінньо-зимового періоду. Ми 116 днів множимо на 50 мільйонів кубометрів газу й отримуємо 5,8 мільярда кубометрів. Зараз у підземках приблизно 13,7 мільярда кубометрів. Якщо відняти цю цифру, отримаємо, що в підземці залишиться трохи менше, ніж 8 мільярдів кубометрів газу», – підрахував він.

Голова «Нафтогазу» наголосив, що запасів газу має вистачити навіть з урахуванням можливих пікових навантажень лютого, коли і температура повітря низька, і обсяги газу в сховищах також значно знижені.

Додамо, в Міненерго також раніше запевнили, що проблем з опалювальним сезоном в Україні не буде.

Відзначимо, що в «Нафтогазі» висловили готовність провести тристоронні переговори в Брюсселі з газових питань з ЄС і РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: