МОЗ: кількість випадків захворювання на грип та ГРВІ перевищила епідпоріг у трьох областях

Читать на русском
У трьох областях України перевищено епідпоріг. Майже 200 тисяч українців захворіли на грип та ГРВІ, повідомляють у МОЗі.
Фото: depositphotos.com

У трьох областях України перевищено епідпоріг. Майже 200 тисяч українців захворіли на грип та ГРВІ.

Про це повідомили в МОЗі, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «5 канал».

Зазначається, що в Сумах на тижневий карантин закрили школи. Лише за останні три дні там шпиталювали 133 дитини з ГРВІ та грипом, а від ускладнень померли двоє – 13-річний школяр та 50-річний чоловік.

Міністерство охорони здоров'я назвало неефективні ліки від ГРВІ та грипуФахівці не рекомендують лікувати застуду і грип антибіотиками, противірусними препаратами і інтерферонами.

«Кількість госпіталізацій збільшується, вже зафіксовано перевищення епідпорогу в трьох областях – Дніпропетровській, Харківській та Луганський. Це не критично, єдине, що ми трохи раніше цього року отримали грип», – розповіла заступник міністра охорони здоров'я Оксана Сивак.

У столиці повідомили, що епідеміологічний поріг перевищений, втім, про запровадження карантину в навчальних закладах Києва наразі не йдеться.

Нагадаємо, раніще повідомлялося, що через спалах грипу та ГРВІ вже 42 школи та 196 окремих класів у Дніпропетровській області пішли на карантин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: