Грип в Україні: епідемія охопила п'ять областей

Читать на русском
У цьому епідсезоні домінує штам вірусу грипу типу А (H3) сезонний – його виявляють у 81,3% випадків.

Епідемія грипу та ГРВІ оголошено у п'яти областях України.

Про це йдеться в аналізі епідемічної ситуації з грипу та ГРВІ в Україні за 48 тиждень (у період з 28 листопада по 4 грудня 2016 року) на сайті Міністерства охорони здоров'я України, передає «Слово і Діло».

Міністерство охорони здоров'я назвало неефективні ліки від ГРВІ та грипуФахівці не рекомендують лікувати застуду і грип антибіотиками, противірусними препаратами і інтерферонами.

«Найвищий показник захворюваності на 100 тис населення зареєстрований у Київській, найнижчий – у Закарпатській областях», – зазначено в повідомленні.

Показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищили епідемічні пороги в п'яти областях України: Запорізької, Дніпропетровської, Харківської, Луганської та Чернівецької місті Києві.

Відзначається, що за звітний тиждень на грип та ГРВІ захворіли 229 448 осіб, з них 69,5% – діти у віці до 17 років. Сумарний показник захворюваності на грип та ГРВІ серед населення України на 13,3% перевищив показник минулого тижня.

У МОЗ зазначили, що більшості минулого тижня більшості пацієнтів знадобилася медична допомога в умовах стаціонару. Питома вага госпіталізованих серед осіб, які звернулися за медичною допомогою, перевищує минулі показники на 15,1%.

В кінці листопада повідомлялося, що епідпоріг перевищено у трьох областях України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: