У четвер ВР буде голосувати за зняття недоторканності з Новинського

Читать на русском
Спікер Верховної Ради Андрій Парубій поставить на голосування питання зняття недоторканності з депутата Вадима Новинського у четвер, 8 грудня.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій на ранковому засіданні у четвер винесе на голосування подання ГПУ щодо притягнення до відповідальності нардепа від «Оппоблоку» Вадима Новинського.

Про це Парубій заявив у вівторок, додавши, що вже отримав рішення регламентного комітету, передає «Слово і Діло».

«Рішення комітету відкриває для мене можливість поставити це питання на голосування в залі. І я планую, що в четвер першим питанням поставити це питання на розгляд парламенту для ухвалення рішення», - сказав він.

Луценко назвав умови, за яких Новинському оголосять підозруСлідство оголосить про підозру нардепу Новинському (Опозиційний блок), у разі якщо регламентний комітет Верховної Ради позбавить його недоторканності.

«Моя позиція залишається незмінною, жоден народний депутат не має права ховатися за недоторканністю. Якщо є звинувачення в скоєнні злочину, нехай кожен громадянин доводить свою правоту у суді. Всі подання ГПУ мають розглядатися публічно в залі Верховної Ради», - додав Парубій.

Як відомо, у вівторок комітет Верховної Ради заявив, що не отримав достатніх відомостей, які доводили б причетність нардепа від «Оппоблока» Вадима Новинського до злочинів, вказаних у поданні ГПУ.

«Я зараз підписую цей висновок і направляю його голові Верховної Ради і далі голова Верховної Ради вирішує, відправити подання на доопрацювання, або винести в зал», - зазначив голова комітету Павло Пинзеник.

Нагадаємо, сьогодні регламентний комітет ВР розглянув подання ГПУ про причетність народного депутата від «Оппоблока» Вадима Новинського до незаконного впливу на помічника нині покійного предстоятеля УПЦ МП Володимира Олександра (Драбинка).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: