На покупку ОПЗ претендують уже 4 компанії

Читать на русском
Претендентів на придбання Одеського припортового заводу додалося - тепер бажаючих компаній стало 4.

Чотири компанії заявили про бажання придбати Одеський припортовий завод: американський виробник добрив IBE Trade, інвестиційна компанія Amjad Investments з ОАЕ, а також «Укрнафтобуріння» і кіпрська Glenshee Holdings Limited.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Гордон».

Фонд держмайна України запланував проведення аукціону з продажу акцій ОПЗ на 14 грудня. Початкова ціна складе 5,16 млрд грн.

Одеський припортовий завод - одне з найбільших державних підприємств у хімічній галузі України. ОПЗ спеціалізується на виробництві аміаку і карбаміду.

Компанію «Укрнафтобуріння», ЗМІ пов'язують з власником групи «Приват» Ігорем Коломойським і народним депутатом з групи «Відродження» Віталієм Хомутинником. Glenshee Holdings Limited пов'язують з власником групи компаній DCH Олександром Ярославським.

Раніше «Слово і Діло» повідомляло, що ОПЗ побажали придбати дві компанії. Одна з них, IBE Trade належить Олександру Ровту, займається виробництвом і торгівлею добривами. Головний офіс компанії розташований в Нью-Йорку, представництва знаходяться в Будапешті, Москві, Києві, Одесі та Ужгороді. За даними IBE Trade, вона володіє виробничими потужностями в Росії та Україні.

Друга компанія - Amjad Investments з головним офісом в Дубаї займається інвестиційною діяльністю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: