Рада скасувала прив'язку зарплат строковиків до окладу контрактників

Читать на русском
Верховна Рада скасувала встановлення розміру грошового забезпечення військових строкової служби Збройних сил України на рівні відповідної категорії контрактників.

Верховна Рада ухвалила урядову постанову про внесення зміни до пункту 3 постанови Верховної Ради «Про додаткові заходи щодо зміцнення обороноздатності й безпеки держави» (№5048).

Постанова набуває чинності з дня ухвалення, повідомляє «Слово і Діло».

Відповідним документом з постанови ВРУ від 6 травня 2014 року №1238-VII «Про додаткові заходи щодо зміцнення обороноздатності й безпеки держави» виключається положення, яким передбачалося вжити невідкладних заходів щодо підвищення мотивації до проходження військової служби шляхом встановлення на особливий період розміру грошового забезпечення військовослужбовців строкової служби на рівні відповідної категорії військовослужбовців контрактної служби.

Як відзначається в пояснювальній записці, оскільки військовослужбовці строкової служби перебувають на повному державному утриманні, запровадження зазначених рівних умов оплати спричинить диспропорцію в забезпеченні їх і контрактників.

Євросоюз має намір різко збільшити витрати на оборонуКерівництво Європейського Союзу має намір серйозно збільшити витрати на збільшення можливостей сухопутних, повітряних, військово-морських та аерокосмічних сил, а також на інвестування в кібербезпеку й розвідку.

За словами секретаря парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони Івана Вінника, завтра на засіданні комітету планують розглянути питання про підвищення додаткової надбавки за перебування в зоні АТО на першій і другій лініях.

«Можна очікувати, що мінімум на 2,5 тисячі гривень буде збільшено додаткове грошове забезпечення в першій лінії в зоні проведення АТО, і, я думаю, як мінімум на 1,5 тисячі гривень – у другій лінії», – сказав він.

Як повідомлялося раніше, фінансування заробітної плати й грошового забезпечення військовослужбовців Збройних сил України буде збільшено на 10%.

Нагадаємо, що з кінця жовтня українська армія стає контрактною та добровольчою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: