Миколаю, допоможи! Скасування депутатської недоторканності як заповітне бажання українців

Читать на русском

Невдовзі в Україні почнуться новорічні свята. Традиційно їх відлік ведеться з 19 грудня, коли християни східного обряду святкують День Святого Миколая – покровителя дітей та персонажа, що в українській міфології виконує бажання. Тисячі дітей у всій країні вже пишуть листи із побажаннями до святого, які, якщо вірити легенді, обов’язково справдяться, якщо дитина була чемною й слухняною.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв зняти депутатську недоторканністьСказано 21 березня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Ми в редакції «Слова і Діла» також вирішили пофантазувати й уявити, виконання яких обіцянок політиків найбільше хотіли б українці, якби про це можна було попросити Святого Миколая.

Наприклад, скасування депутатської недоторканності. Якби політики зважилися на цей крок, а не лише обіцяли, довіра до них українців зросла б. Підтримати цю ініціативу обіцяв свого часу син Президента, народний депутат Олексій Порошенко, та й сам Глава держави ще минулого року заявив, що сприятиме скасуванню депутатської та суддівської недоторканностей. Підтримку в цьому питанні обіцяли навіть в «Опозиційному блоці» – принаймні так заявляв його лідер Юрій Бойко. І поки рішення про скасування недоторканності народних обранців зависло в повітрі, всі ці обіцянки мають статус «у процесі».

А от хто з політиків уже заслужив «різочку» від Святого Миколая, то це Ірина Геращенко та Олег Ляшко. Перша пообіцяла проведення конституційної реформи зі скасуванням депутатського імунітету в 2015 році, а другий посоромився в лютому цього року відкрито закликати голову Верховної Ради винести на розгляд це питання.

Залишається українцям лише сподіватися, що одного дня депутати таки відмовляться від цього привілею. Воно й не дивно, враховуючи те, скільки разів це питання порушувалося протягом усієї історії нашого парламенту… Словом, потрібно лише вірити в диво!

Святой Николай, пожалуйста, подари нам снятие депутатской неприкосновенностиSlovoiDilo

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: