Футболісти «Шапекоенсе» виграли кубок посмертно

Читать на русском
Загиблих футболістів бразильського Шапекоенсе посмертно визнали володарями Кубка Південної Америки.

Американська конфедерація футболу визнала бразильський клуб «Шапекоенсе», гравці якого загинули в авіакатастрофі, володарями Кубка Південної Америки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на BBC.

Повідомляється, що отримає призові в розмірі майже 2 мільярдів доларів.

Колумбійський футбольний клуб «Атлетіко Насьональ», на поєдинок проти якого і летіла команда «Шапекоенсе», сам попросив присудити кубок загиблим футболістам і тренерам.

До слова, перший матч фіналу Кубка Південної Америки мав відбутися 30 листопада в колумбійському Медельїні. Після цього ще був запланований матч-відповідь вже на полі «Шапекоенсе».

Нагадаємо, в понеділок 29 листопада в Колумбії впав пасажирський авіалайнер, на борту якого знаходилися 72 пасажири і 9 членів екіпажу. Серед пасажирів були і футболісти бразильського клубу «Шапекоенсе», які прямували в пункт призначення на фінал Копа Судамерікана, де повинні були зіграти з місцевим клубом «Атлетіко Насьональ».

Матчі 17-го туру Української Прем'єр ліги, які проходили 3-4 грудня, починалися з хвилини мовчання за футболістами бразильського «Шапекоенсе», які загиули в авіакатастрофі. Також гравці УПЛ виходили на поле з чорними пов'язками на рукавах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: