Парубій запропонує Раді працювати три пленарних тижні поспіль

Читать на русском
Якнайшвидше ухвалення Державного бюждету на наступний рік може вплинути на терміни отримання Україною чергового траншу МВФ.

Глава Верховної Ради України Андрій Парубій запропонує народним депутатам провести додатковий пленарний тиждень 13-16 грудня для якнайшвидшого розгляду та ухвалення проекту Державного бюджету на 2017 рік та отримання траншу МВФ.

Про це Парубій заявив на засіданні погоджувальної ради лідерів фракцій і голів комітетів парламенту, передає «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Протягом тижня за рекомендацією багатьох голів фракцій ... буде рекомендовано, щоб ми й наступний тиждень, після цього пленарного, також планували як пленарний», – розповів спікер ВР.

За його словами, це буде великою мірою залежати від того, чи будуть ухвалені бюджетні законопроекти, запропоновані до розгляду на завтра, 6 грудня. А ухвалення Бюджету-2017 прискорить отримання наступного траншу МВФ.

«Тому, якщо буде загальна підтримка залу, я буду ініціювати, щоб наступний тиждень, після цього пленарного, також був пленарним», – резюмував голова українського парламенту.

Нагадаємо, що на поточному тижні пленарні засідання парламенту пройдуть із 6 до 9 грудня, наступний пленарний тиждень запланований на 20-23 грудня. Таким чином, якщо Рада підтримає пропозицію спікера, нардепи працюватимуть у пленарному режимі три тижні поспіль.

Як повідомлялося раніше, що Верховна Рада розгляне законопроект про Державний бюджет на 2017 рік на пленарному тижні 6-9 грудня.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України подав на розгляд Верховної Ради до другого читання проект Державного бюджету-2017 року із збільшенням дохідної частини на 15,1 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: