Низка столичних маршруток підняли ціну проїзду

Читать на русском
Старі тарифи тримали на рівні 4 грн за поїздку, оскільки приміські маршрутки вдавалися до демпінгу й забирали пасажирів.

У Києві зросла ціна проїзду відразу в декількох приміських маршрутках, низка міських перевізників у маршрутних таксі також підняли проїзд.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Сегодня».

За інформацією пасажирів, в маршрутці №720, яка ходить із Боярки до площі Перемоги, за проїзд містом стали брати на 1 грн більше – тепер послуга коштує 5 грн. Також з 4 грн до 5 грн піднявся тариф у маршрутці №230 (вул. Ірпінська-вул. Хрещатик). А проїхатися на маршрутці №192 (метро «Петрівка»-вул. Милославська) тепер коштує не 5 грн, а 6 грн.

В діях превізників вбачаються узгоджені дії. Якщо приміські маршрутники пояснюють підвищення цін на проїзд зростанням вартості пального та запчастин, то перевізники в Києві говорять, що скоригували ціни через зміну розцінок у приміських маршрутках.

Старі тарифи тримали на рівні 4 грн за поїздку, оскільки приміські маршрутки вдавалися до демпінгу й задбирали пасажирів.

«Тепер «передмістя» возить пасажирів у Києві по 5 гривень. Тому і в нас змінився тариф, але лише на деяких маршрутах. Ми багато коштів витрачаємо на оновлення рухомого складу. Цього року придбали 60 низькопідлогових автобусів. Наприклад, на маршруті №445 всі 30 машин – нові», – пояснили в компанії «Союз-Авто».

Відзначається, що нинішнє подорожчання пов'язане з тим, що перевізники просто вирівнялися з іншими районами й «піднялися» з 34 коп. до 51 коп., «які були необхідними ще два роки тому».

«Це не подорожчання – це вихід на той рівень, що є необхідним просто для існування», – каже голова Асоціації «Автоперевізники Київщини» Олексій Павленко.

Павленко також заявив про ще більш серйозне подорожчання проїзду в приміських маршрутках. За його словами, це пов'язано з підвищенням з 1 січня мінімальної заробітної плати до 3200 грн. Прогнозоване зростання цін складе 20-25%.

Як повідомлялося раніше, «Укрзалізниця» планує наступного року підвищити вартість проїзду в пасажирських поїздах на 35%, а залізничні тарифи на вантажні перевезення – на 25%.

Нагадаємо, що в грудні на маршрут на Борщагівській лінії швидкісного трамвая вийде трамвай польського виробництва PESA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: