Україна відмовилася виплатити компенсацію за повернення літака «Бєлавіа» – ЗМІ

Читать на русском
Украерорух не веде переговори з авіакомпанією Бєлавіа про компенсації за повернення літака авіакомпанії в аеропорту Київ.

Держпідприємство з обслуговування повітряного руху України «Украерорух» відмовилося платити суму компенсації білоруської авіакомпанії «Бєлавіа» за повернення літака 21 жовтня в аеропорт Києва.

Про це йдеться в повідомленні «Украероруху», передає «Слово і Діло».

У повідомленні говориться, що свою відмову українці мотивують тим, що компанія не була винуватцем цієї події.

ЄС обговорить запуск Мінського процесу з БілоруссюКраїни Європейського союзу готові обговорити запуск Мінського процесу, ініційований Олександром Лукашенком.

Варто зазначити, що тиждень тому керівництво «Бєлавіа» говорило про те, що сторони розглядають питання про розмір компенсації збитків за повернутий білоруський літак.

Раніше, 21 жовтня Служба безпеки України змусила пасажирський літак компанії «Бєлавіа», що вилетів з аеропорту «Київ» (Жуляни) в Мінськ, повернутися в Київ.

Причиною дій СБУ була присутність на борту літака громадянина Вірменії Артура Мартиросяна, прихильника антимайдана. Підозрюваного зняли з літака і обшукали. Борт вилетів до Мінська після дозаправки, а чоловіка через кілька годин правоохоронці відпустили - він прибув до Мінська іншим авіалайнером.

ЄС допоможе Україні зміцнити кордон із БілоруссюЄвропейський союз виділить 2 мільйони євро на закупівлю техніки для посилення кордону з Білоруссю.

Нагадаємо, що 24 листопада заступник генерального директора по маркетингу і зовнішньоекономічної діяльності «Бєлавіа» Ігор Чергінець заявив, що питання про виплату компенсації за повернення лайнера в київський аеропорт «Київ», знаходиться в стадії опрацювання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: