Світовий Банк забрав у «Укравтодору» 220 мільйонів доларів

Читать на русском
Світовий банк скоротив кредитний портфель Укравтодору у 2017 році та вирішив забрати з нього близько 220 млн доларів.

Світовий Банк прийняв рішення тимчасово забрати близько 220 мільйонів доларів кредитного портфелю «Укравтодору».

Про це повідомила директор Світового Банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен під час зустрічі з керівником «Укравтодору» Славомиром Новаком, пише прес-служба відомства, передає «Слово і Діло».

«Щодо фінансування в наступному році Світовий Банк прийняв рішення тимчасово забрати близько 220 мільйонів доларів кредитного портфеля Держагентства», - йдеться в повідомленні.

«Укравтодор» просить громадян надсилати фото засніжених дорігВ Укравтодорі хочуть створити постійно оновлюваний альбом фото доріг загального користування, щоб водії могли зайти й перевірити стан проїзду перед тим, як вирушати в дорогу.

Зі слів директора представництва, часткова відміна фінансування – це тимчасовий вимушений крок, оскільки зараз гроші Світового Банку не рухаються досить швидко, тим самим обтяжуючи країну економічно і не звільняють місця для підтримки нових проектів.

«Ми вважаємо, що наше рішення – це «win-win» ситуація для всіх. Ці гроші до вас точно повернуться», - зазначила Кахконен.

В ході розмови, було проговорено, що в 2017 році «Укравтодор» на розгляд можливості майбутнього фінансування Світовим Банком винесе 20 проектів.

В цілому це будуть проекти з розвитку дорожньої інфраструктури (інженерне проектування, консультації, попередній дизайн, тощо).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, щоРада директорів Світового банку надасть Україні кредитні гарантії в розмірі $500 млн, що дозволить залучити кредитні ресурси для закупівлі необхідних обсягів природного газу для проходження опалювального сезону 2016-2017 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: