Командування ВМС України та США спланували проведення навчань

Читать на русском
В Одесі завершилася початкова конференція з планування українсько-американських навчань Sea Breeze-2017, темою яких визначено проведення багатонаціональної операції з безпеки в кризовому регіоні.

В Одесі завершилася початкова конференція з планування українсько-американського навчання «Sea Breeze-2017», темою якого визначено проведення багатонаціональної операції з безпеки у кризовому регіоні.

Про це повідомили в прес-центрі Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України, передає «Слово і Діло».

«За підсумками триденної роботи сформований задум проведення майбутнього навчання, попередньо визначено склад компонентів і система управління маневрами. ... Обговорено аспекти логістичного забезпечення, визначено полігони для виконання бойових вправ і злагодження сил», - йдеться у повідомленні.

Україна приступила до вивчення чорноморського шельфу на газ і нафтуНауково-дослідне судно «Искатель» піде в рейс з Одеси для виконання сейсморозвідувальних і геохімічних робіт на північно-західному шельфі Чорного моря на предмет виявлення нафти та природного газу.

Після повернення у свої країни військові моряки узгодять з національним керівництвом позиції, сплановані на конференції.

Навчання «Sea Breeze-2017» поєднають теоретичний і практичний курси процесу планування та проведення операції за стандартами НАТО, курс лідерства, курс по наданню медичної допомоги в бойових умовах тощо.

Окрім українських та американських військових моряків, у заході також взяли участь представники Грузії, Польщі, Азербайджану, Нідерландів, Румунії, Канади, Великої Британії, Болгарії, Молдови та Туреччини.

Нагадаємо, що 1-2 грудня у Херсонській області Повітряні сили Збройних сил України провели військові навчання з випробуванням зенітних ракет середньої дальності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: