Зустріч у Римі Керрі та Лаврова: чи варто чекати серйозної угоди?

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

В цій ситуації зустріч Керрі та Лаврова більш важлива як процес, але жодного результату чекати не варто.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, аналізуючи інформацію про те, що в Держдепі підтвердили зустріч у Римі держсекретаря США Керрі з очільником МЗС РФ Лавровим.

«Річ у тім, що домовлятися РФ буде в першу чергу щодо Сирії. Спробує й щодо України, але лише з адміністрацією Трампа. З Керрі ні про що домовлятися не будуть. Як правило, з адміністрацією, яка йде, жодних серйозних угод не укладають», – пояснює політолог.

Не варто чекати чогось сенсаційного. Не буде в принципі жодних серйозних домовленостей.

Так, переговори важливі, підкреслив експерт, але навіть якби не було Трампа, поки залишає посаду один президент і має прийти інший, жодних серйозних домовленостей не підписують.

«Тим паче, що в Москві сподіваються, що їм вдасться домовитися якимось чином із Трампом. Зокрема, й щодо Сирії», – наголосив він.

«Ті пропозиції, які надходили від адміністрації Обами, від Керрі, для РФ є неприйнятними. Тому не варто чекати жодних серйозних рішень», – резюмував Володимир Фесенко.

Нагадаємо, раніше в Кремлі заявили, що американсько-російські відносини перебувають «на дні», а з формуванням нової адміністрації вони розраховують відкрити нову сторінку в діалозі РФ і США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: