Brexit не змінить жорстку позицію Британії щодо РФ – голова МЗС

Читать на русском
Британія захищатиме демократію й після виходу з ЄС і готова зберігати жорстку лінію щодо РФ. Також Великобританія наполягатиме на припиненні бомбардувань РФ Алеппо.
Міністр закордонних справ об'єднаного Королівства Борис ДжонсФото: REUTERS

Великобританія захищатиме демократію й після виходу з ЄС і готова зберігати жорстку лінію щодо Росії.

Про це очільник МЗС Британії Борис Джонсон має намір заявити в своїй промові в британському аналітичному центрі Chatham House, повідомляє The Guardian, передає «Слово і Діло».

За його словами, демократія в світі перебуває під загрозою, але Британія не буде зосереджена на собі після виходу з ЄС і не відвернеться від своїх партнерів.

У Британії готують законопроект для запуску процедури BrexitУряд Великобританії готує законопроект, націлений на прискорення запуску офіційної процедури виходу країни зі складу ЄС.

«Ми маємо визнати, що в багатьох аспектах світ не в кращій формі. Якою буде відповідь Великобританії? Або ми сховаємо голову в пісок? Рішуче ні», – заявляє Джонсон.

Він підкреслює, що Великобританія готова до жорсткості у відносинах з Росією й підтримуватиме санкції проти неї.

«Великобританія рішуче наполягає на необхідності збереження санкцій проти Росії, запроваджених за окупацію Криму та за причетність до війни в східній Україні. І саме Британія знову була непохитною в засудженні Росії за дії в Алеппо. З цих причин ми не можемо нормалізувати відносини з Росією й повернутися до «бізнесу, як зазвичай», – вважає голова МЗС Британії.

Прем'єр Британії вимагає посилити тиск на РФ через СиріюГлава уряду Великобританії Тереза Мей закликала міжнародне співтовариство посилити тиск на Росію через дії РФ у Сирії.

Очікується, що Джонсон повторить тезу про те, що Росія все ще може виправити ситуацію, припинивши бомбардування Алеппо, підштовхнувши Асада до мирних переговорів і дотримуючись букви Мінських угод.

Нагадаємо, в Європейському парламенті розробляють законопроекти, які зможуть дозволити громадянам Великобританії отримувати громадянство Євросоюзу після Brexit.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: