Єврооблігації обвалилися в ціні на тлі референдуму в Італії й сильного долара

Читать на русском
Зростання долара підвищив вартість конвертації європейських активів у доларовий еквівалент для інвесторів зі США.

Інвестори намагаються повернути вкладення в єврооблігації та інвестиційні фонди через занепокоєння, пов'язані з проведенням референдуму в Італії щодо зміни конституції та зміцненням долара США після виборів президента.

Про це сьогодні пише Financial Times, передає «Слово і Діло».

Станом на 30 листопада європейські фонди облігацій втратили $1,9 млрд після чотирьох тижнів відтоку капіталу поспіль, а європейські інвестфонди втратили $2 млрд. Таким чином, їх загальний відтік капіталу після виборів у США склав $8 млрд.

Водночас американський долар зміцнився через обіцянки Дональда Трампа стимулювати економіку за допомогою агресивної фіскальної політики.

Зростання долара підвищило вартість конвертації європейських активів у доларовий еквівалент для інвесторів зі США. Вкладення грошей в американські цінні папери також стали більш привабливим для іноземних інвесторів, які отримують додаткову вигоду конвертуючи доларовий дохід у свою національну валюту.

Moody's переглянуло свій прогноз щодо курсу гривніПідписання кредитної угоди між Україною та США про 1 млрд кредитних гарантій поліпшило інвестиційну привабливість України.

В результаті приплив грошей в американські інвестиційні фонди протягом останнього тижня склав $4,4 млрд. Таким чином, загалом після виборів президента він склав $40 млрд.

«Сильний долар дійсно підсилює надію та впевненість у тривалому зростанні економіки США, що, здається, залишає європейське відновлення позаду», – сказав головний стратег компанії Convergex Ніколас Колас.

Сьогодні видання The Economist писало, що долар США дорожчає, й це погано для світової економіки. Через зростання вартості зеленої купюри позичальники намагаються отримати назад готівку, щоб обслуговувати власні борги, які також подорожчали. Починається відтік капіталу, а вартість активів падає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: