Регіони отримуватимуть на ремонт доріг 35% Дорожнього фонду

Читать на русском
З Дорожнього фонду буде виділятися 35 відсотків на ремонт доріг місцевого значення, які сполучають населені пункти.

Після запуску в роботу Дорожнього фонду з нього на будівництво і ремонт доріг районного та місцевого значення (між населеними пунктами) будуть витрачати 35% доходу.

Про це в коментарі АСН повідомив перший заступник міністра інфраструктури України Євген Кравцов, передає «Слово і Діло».

«Із Дорожнього фонду виділятимуть 35% на дороги місцевого значення. За рахунок цих коштів, розділених між областями за пропорцією до мережі, в них буде можливість, самостійно контролюючи, проводити відповідні ремонти й роботи. Це правильно, тому що місцеві дороги – це найчастіше дороги в селах, в селищах міського типу, й місцева громада має їх контролювати в першу чергу», – уточнив Кравцов.

Гройсман планує збільшити фінансування будівництва доріг удвічіПрем'єр-міністр України Володимир Гройсман буде залучати кошти міжнародних фінансових організацій для фінансування ремонту українських доріг.

Нагадаємо, 17 листопада депутати ухвалили законопроект, що передбачає створення Державного дорожнього фонду України.

Як повідомлялося раніше, проект Державного бюджету-2017 передбачає порядку 6,6 млрд грн на розвиток та утримання українських доріг, проте мінімальна потреба на ці цілі становить 40 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: