Полторак заявив про недофінансування оборонного замовлення цього року

Читать на русском
Міноборони недоотримало 3,6 млрд грн на виконання державного оборонного замовлення цього року.

У Міністерстві оборони України заявляють, що оборонне замовлення цього року не буде виконане. Проте відомство освоїть всі кошти, виділені на закупівлю озброєння й техніки.

Про це повідомив очільник відомства Степан Полторак в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Цьогоріч ми прийняли на озброєння 17 нових зразків озброєння та військової техніки, досить багато закупили ракетно-артилерійського озброєння, боєприпасів, броньованої та автомобільної техніки, тепловізорів та інших видів. Зривів із закупівлі в нас немає, але недофінансування існує», – розповів Полторак.

За словами міністра, відомство недоотримає 3,6 млрд грн на виконання державного оборонного замовлення.

«Ці кошти планувалося отримати від спецконфіскації, але Верховна Рада не ухвалила відповідний закон. Тому нам не вдалося виконати до кінця державне оборонне замовлення», – додав він.

Полторак підкреслив, що Міноборони два тижні тому отримало останній мільярд гривень.

«Ці кошти були законсервовані, але вже є рішення уряду про розблокування й усі контракти на закупівлю озброєнь і техніки вже підписані», – додало він.

Раніше гендиректор «Укроборонпрому» Роман Романов заявив, що недофінансування держконцерну за державним оборонним замовленням на 2016 рік становить близько 1 мільярда гривень.

Нагадаємо, що наразі в Збройних силах України відчувається дефіцит таких видів озброєння і техніки, як артилерія, засоби зв'язку, бронемашини та техніка для евакуації поранених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: