Полторак: 5,5 тисяч військових РФ перебувають на Донбасі

Читать на русском
Міністр оборони Степан Полторак оцінює сили противника на Донбасі в 30 тисяч бойовиків і 5,5 тисяч кадрових російських військовослужбовців.
Степан ПолторакФото: mil.gov.ua

Міністр оборони Степан Полторак оцінює сили противника на Донбасі в 30 тисяч бойовиків і 5,5 тисяч кадрових російських військовослужбовців.

Такі цифри він озвучив у інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», повідомляє «Слово і Діло».

«У терористичних угруповань у Донецькій і Луганської областях немає можливостей, щоб рухатися вперед, немає ані рівня підготовки, ані забезпечення, ані морального духу. Їх на Донбасі на сьогодні налічується трохи більше 30 тисяч – 1-й і 2-й армійські корпуси, й близько 5,5 тисяч військовослужбовців регулярних військ РФ», – розповів Полторак.

Міністр зазначив, що на цю мить ситуація в зоні АТО залишається складною, щодня фіксуються провокації з боку бойовиків.

«Ситуація в зоні АТО нестабільна, є постійні обстріли з їхнього боку, постійні провокації, щоб ми порушили домовленості», – сказав він.

При цьому Полторак наголосив, що Україна «чітко виконує Мінські домовленості».

Турчинов сподівається, що адміністрація Трампа надасть Україні зброюУ Раді національної безпеки і оборони розраховують на надання летального озброєння Сполученими Штатами Америки.

«Нам ще необхідно попрацювати для того, щоб наші Збройні сили були здатні виконувати всі завдання», – розповів міністр.

«Обстріли припинилися лише на двох ділянках, це місця розведення сил і засобів у районі Петровського й Золотого. Нагадаю, що головний принцип ведення «гібридної» війни – це провокація», – додав Полторак.

Нагадаємо, у вересні Президент Петро Порошенко говорив, що на Донбасі воюють приблизно 38 тисяч бойовиків і російських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: