Міноборони РФ офіційно попередило про плани збивати українські ракети біля Криму

Читать на русском
У Херсонській області в рамках навчань Повітряних сил ЗСУ 1-2 грудня пройдуть випробування зенітних ракет середньої дальності.

Міністерство оборони Росії оприлюднило попередження, в якому йдеться про те, що в разі запуску українських ракет у зонах поблизу Криму під час стрільб вони можуть бути знищені.

Попередження оприлюднено в повідомленні в системі оповіщення пілотів та аеронавігаційної інформації NOTAM під номером A3064/16, повідомляє УНН, передає «Слово і Діло».

Росія перекинула до Криму ракетні комплексиРосійська Федерація перекинула на територію окупованого Криму зенітні ракетні комплекси С-300ВМ.

У повідомленні наголошується, що попередження Міноборони РФ отримано «у відповідь на українські NOTAM» про встановлення небезпечних зон у «зоні польотної інформації Сімферополь» і «зоні польотної інформації Одеса» через ракетні стрільби 1 та 2 грудня.

«Міністерство оборони РФ попереджає, що в разі виявлення запуску ракет у вказаному районі вони будуть знищені силами повітряної оборони Збройних сил Російської Федерації. В разі, якщо ракетні запуски становитимуть загрозу для російських об'єктів, розташованих у зазначеному районі на території Російської Федерації (на суші, на морі або в повітряному просторі), буде завдано удару для знищення засобів їх запуску», – йдеться в повідомленні.

Раніше в РФ заявили, що якщо Україна буде проводити ракетні стрільби в районі адміністративного кордону з Кримом, Кремль відповість ракетним ударом.

Нагадаємо, сьогодні на півдні України стартували ракетні стрільби, реакції Російської Федерації поки немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: