Експерт пояснив, чому санкції проти РФ – напівзаходи, які не можуть приборкати Путіна

Читать на русском
Микола Сунгуровськийдиректор військових програм
Олег Волошинполітолог - міжнародник

Виходячи з прогалин застосування санкцій від початку, зараз до санкційного режиму ставлення неоднозначне.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, аналізуючи санкційну політику проти РФ та заклики українського керівництва продовжити санкції.

«Сам процес застосування санкцій до Росії був неправильним. Те, що було зроблено від самого початку, – напівзаходи. Саме тому зараз виникають такі проблеми – знімати чи не знімати, посилювати чи не посилювати», – констатував Сунгуровський.

«Причина в тому, що коли існує факт агресії, до країни-агресора потрібно застосовувати найжорсткіші заходи спочатку, а потім, за мірою того, йде агресор на поступки чи ні, ці санкції можна переглядати, пом'якшувати або частково прибирати. Але не навпаки», – пояснює військовий експерт.

У випадку із санкціями проти РФ вийшло так, що спочатку запровадили напівзаходи, а потім сказали, що режим санкцій не спрацював, тому обмеження потрібно взагалі зняти. Це абсолютна дурниця.

Політолог-міжнародник Олег Волошин підкреслив, що санкції мають певну мету, і якщо дійсно нічого не відбувається, то Захід міркує про зняття санкцій з РФ.

«Така позиція існує, особливо в держав, які не відчувають особливо антипатії до Росії або симпатій до України. Їх досить багато: Австрія, Італія, Іспанія, Греція, Кіпр та інші», – зауважив Волошин.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко закликав ЄС продовжити санкції проти РФ не на півроку, а на рік.

Раніше країни Євросоюзу та НАТО висловили готовність підтримати подальші обмеження.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: