ЮНЕСКО взяла під охорону козацькі пісні з Дніпропетровської області

Читать на русском
Народні козацькі пісні з Дніпропетровської області потрапили в список нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

Народні козацькі пісні з Дніпропетровської області потрапили в список нематеріальної спадщини ЮНЕСКО, яка потребує термінової охорони.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт організації.

Комітет з охорони нематеріальної культурної спадщини, засідання якого відбудеться в Ефіопії до 2 грудня, 29 листопада включив елементи, представлені Португалією, Угандою і Україною, в Список елементів нематеріальної культурної спадщини, які потребують негайної охорони.

Розгляд кандидатур на включення до цього, а також до Репрезентативного списку продовжиться в середу і в четвер.

«Козацькі пісні Дніпропетровської області співаються в козацьких громадах Дніпропетровської області та розповідають про трагедії воєн і особистих переживаннях воїнів-козаків. Пісні служать підтримці духовних зв'язків з минулим, але можуть носити також розважальний характер. Відомі три групи співаків: Криниця, Богуславочка і Первоцвіт, в них беруть участь і чоловіки, і жінки. Традиція підтримується в сім'ях, але її виживання знаходиться під загрозою у зв'язку з віком виконавців і відсутністю наставників для підготовки нових поколінь », - повідомили в ЮНЕСКО.

Нагадаємо, раніше Ізраіль припинив співпрацю з ЮНЕСКО, після того як організація прийняла резолюцію про святі місця Єрусалима.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: