Теорію відносності Ейнштейна можуть визнати неправильною

Читать на русском
Вчені з Британії і Канади поставили під сумнів теорію відносності німецького фізика Альберта Ейнштейна.

Вчені з Британії і Канади поставили під сумнів теорію відносності німецького фізика Альберта Ейнштейна. Вони виявили факти, які можуть довести те, що швидкість світла не є постійною.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Еспресо.ТВ».

Зазначену теорію висунули Жуан Магейжу з Імперського коледжу в Лондоні і Найеш Ефшорді з Університету Ватерлоо в Канаді. На їхню думку, на початку зародження Всесвіту швидкість світла була набагато більше, як стверджують вчені, вона була нескінченною.

В основі таких досліджень полягає твердження вчених про те, що зараз всесвіт виглядає в основному однаково у всіх частинах космосу. Однак, при запропонованої Ейнштейном швидкості світла, планети та інші частини всесвіту не могли б розвиватися рівномірно, адже сонячні промені не могли б охопити абсолютно всю площину всесвіту.

Дослідники почали працювати над цією теорією ще в кінці 1990-х років, втім зазначають, що довести її зможуть тільки зараз за допомогою розрахунків спектрального індексу. За їх словами, дуже скоро вони зможуть провести перші тести, щоб отримати перші докази того, яка саме була швидкість світла на початку часів.

Нагадаємо, вже в 2050 році середня температура може піднятися на 2 °С, досягнувши позначки, яку багато вчених вважають небезпечною для людства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: