Покупець із Китаю придбав один з українських державних банків

Читать на русском
Фонд державного майна продав державний Український банк реконструкції та розвитку покупцю з КНР.

Фонду державного майна вдалося продати громадянинові КНР акції «Українського банку реконструкції та розвитку» за 82,827 мільйона гривень.

Про це йдеться в повідомленні ФДМ, передає «Слово і Діло».

Минулий аукціон із продажу цього банку був запланований на 22 квітня 2016 року, проте не відбувся через відсутність покупців.

Пакет акцій УБРР у розмірі 99,9945% Міністерство фінансів передало ФДМ наприкінці липня 2015 року. В травні уряд ухвалив рішення про включення банку до переліку об'єктів державної власності, що підлягають приватизації в 2015 році.

Данилюк розповів подробиці реформи управління держбанкамиРеформа управління державними банками передбачатиме створення в їхніх структурах наглядових рад.

УБРР був заснований у 2004 році для розвитку як корпоративного, так і малого та середнього бізнесу шляхом середньо- й довгострокового кредитування. Початковим власником банку була Державна інноваційна фінансово-кредитна установа, потім – Державна інвестиційна компанія.

Нагадаємо, що «Український банк реконструкції та розвитку» та «Держзембанк» НБУ збирався ліквідувати до кінця цього року.

Раніше «Слово і Діло» опитало експерта фінансових ринків на предмет приватизації держбанків, який вважає, що швидше їх приватизація відбудеться, то краще.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: