Україна на порозі подорожчання м'ясо-молочної продукції

Читать на русском
Виробництво продукції тваринництва в сільськогосподарських підприємствах за всіма позиціями зросте на 10-18 відсотків у поточному році.

Виробництво продукції тваринництва в сільськогосподарських підприємствах у 2016 році порівняно з торішніми показниками подорожчає за всіма позиціями в межах 10-18%.

Про це свідчать розрахунки вчених Інституту аграрної економіки, передає «Слово і Діло».

«Найбільший рівень зростання собівартості (18%) очікується при виробництві яєць – 1 тисяча гривень за тисячу штук, а також від приросту живої маси свиней – до 2,6 тисячі гривень за центнер», – передає слова директора Інституту аграрної економіки, академіка НААН Юрія Лупенка прес-служба Інституту.

Собівартість молока зросте на 12,9% порівняно з 2015 роком – до 445,7 грн/ц.

Прогнозується, що собівартість приросту кіз і овець зросте на 13%, великої рогатої худоби – на 11,6%, птиці – на 10,7%.

В Україні продовжують дешевшати овочі «борщового набору»За тиждень з 5 до 11 листопада 2016 року вартість плодоовочевого кошика обрушилася відразу на 8,7% після зниження на 3,8% тижнем раніше, овочі борщового набору подешевшали відразу на 15,1%.

Крім того, виробництво вовни подорожчає на 14,3% – до 4,25 тис. грн/ц.

Як повідомлялося раніше, в Скадовському районі Херсонської області зібрали рис із урожайністю 10 тонн із гектара за середньої врожайності в країні в 6 тонн із гектара.

Нагадаємо, що аграрії за дев'ять місяців 2016 року експортували аграрної продукції на 10,4 мільярда доларів, що склало 40,2% від загального обсягу національного експорту за цей період.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: