«Одкровення» Януковича: кому вигідний та чим небезпечний публічний допит утікача?

Читать на русском
Олександр Радчукполітолог

Допит Януковича не дав жодної відповіді, але викликав дуже багато запитань.

Таку думку в ексклюзивному матеріалі «Ростовський гамбіт. Яку небезпеку приховує публічний допит Віктора Януковича?» спеціально для «Слова і Діла» висловив політичний експерт Олександр Радчук.

«Допит Януковича став справжньою медійною подією, що викликала низку неоднозначних трактувань. Однозначно можна сказати лише те, що свідчення колишнього президента для встановлення судом провини підсудних «беркутівців» мають сумнівну цінність», – підкреслив Радчук.

Публічний допит Януковича став відправною точкою для активізації інформаційних планів Кремля на тлі негативних настроїв українського суспільства напередодні третьої річниці Революції Гідності.

«Це ще один красномовний підкріплювальний меседж з боку РФ на адресу української влади. Мовляв, ніхто з винних за злочини на Майдані не покараний і навіть сам президент-утікач робить із себе жертву обставин», – додав він.

Щодо допиту, то, як зазначив експерт, Янукович дещо змінив риторику попередніх років, акцентувавши на тому, що й він «не святий», але в усьому винна опозиція, яка порушувала всі домовленості.

Межигір'я, яке я орендував чи не орендував: топ-цитати Януковича з допиту«Слово і Дело» зібрало топ-цитат екс-президента України Віктора Януковича з його допити у відеоконференції.

«Конкретики в словах Януковича про епізоди щодо розстрілів на Майдані було небагато. Майже на всі запитання він відповідав, що не пам'ятає жодних деталей. При цьому в розгоні студентів Янукович звинуватив Льовочкіна, а також заявив про готовність подивитися в очі Порошенку, Яценюку та всій тодішній опозиції, а нині чинній владі», – аналізує політолог.

Якраз у цьому, за його словами, головна небезпека, тому що невідомо, які прізвища прозвучать у наступних заявах Януковича, адже його слова можуть бути вдало використані з певною іміджевою метою вже в нинішньому політичному розкладі.

Позитивом всього дійства для нас можна вважати те, що Генпрокуратура повідомила Януковичу про підозру в державній зраді.

З іншого боку, як вважає політичний експерт, «одкровення» Януковича становлять чималу політичну загрозу.

«У Кремлі реалізують класичну схему антикризової піар-стратегії щодо поступової реабілітації іміджу президента-втікача та його команди. Ми стаємо свідками того, як зусиллями Кремля українському суспільству пропонується поглянути на «інший бік Місяця». Можливо, саме в такому контексті й використовують політичних мігрантів», – пояснив Олександр Радчук.

Детальніше читайте в матеріалі «Ростовський гамбіт. Яку небезпеку приховує публічний допит Віктора Януковича?».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: