Російським школярам викладатимуть православну культуру

Читать на русском
Міністерство освіти РФ має намір ввести в російських школах предмет Православна культура для учнів 1-11 класів.

Міністерство освіти і науки РФ має намір ввести в російських школах предмет Православна культура для учнів 1-11 класів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Коммерсант».

Повідомляється, що перший проект курсу отримав цього літа негативний відгук експертів - але, як виявилося, не був остаточно похований. Автори внесли в проект ряд виправлень, а минулого тижня Російська академія освіти, не афішуючи, запустила процес заочного голосування по ньому, яке триватиме до 30 листопада. Як вважають експерти, якщо документ буде схвалений, курс «Православна культура» стануть масово вводити в російських школах на прохання Міністерства освіти та науки і регіональних єпархій. У Міносвіти РФ ситуацію поки не коментують.

У розпорядженні «Коммерсанта» є лист, розісланий на минулому тижні 36 членам Федерального навчально-методичного об'єднання (УМО) по загальній освіті (створено наказом Міністерства освіти та науки РФ при Російської академії освіти, займається розробкою шкільних програм). У документі пропонується оцінити доопрацьовану програму шкільного курсу «Православна культура». Заочне голосування членів УМО закінчується в середу, 30 листопада. Якщо вони підтримають проект, школи отримають федеральні методичні рекомендації щодо вивчення «Православної культури» в 1-11-х класах.

Нагадаємо, раніше глава РПЦ патріарх Кирило заявив, що Московський патріархат ніколи не визнає незалежність Української церкви.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: