На ЧАЕС завершилося накриття четвертого енергоблоку насувною аркою – відео

Читать на русском
Арка нового безпечного конфайнмента буде введена в експлуатацію в листопаді 2017 року, після чого розпочнуться роботи з демонтажу нестабільних конструкцій.

Сьогодні, 29 листопада, на Чорнобильській АЕС відбулася урочиста церемонія з нагоди успішного завершення насування арки нового безпечного конфайнмента.

Про це повідомила прес-служба Європейського банку реконструкції та розвитку, передає «Слово і Дело».

«Насування нового безпечного конфайнмента відбувалося за допомогою спеціальної системи, яка складається з 224 гідравлічних домкратів і дозволяє пересувати конструкцію на відстань 60 сантиметрів за один цикл. НБК був збудований неподалік 4-го енергоблоку ЧАЕС та мав здолати 327 метрів, щоб накрити об'єкт «Укриття», – йдеться в повідомленні.

Об'єкт буде введений в експлуатацію в листопаді 2017 року, після чого розпочнуться роботи з демонтажу нестабільних конструкцій.

Кошти на будівництво нового конфайнмента, який обійшовся в 1,5 млрд євро, зібрані країнами-донорами Чорнобильського фонду «Укриття», розпорядником коштів є ЄБРР.

Нагадаємо, що процес насування арки нового безпечного конфайнмента на об'єкті «Укриття» четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС, який був зруйнований під час катастрофи 26 квітня 1986 року, розпочався 14 листопада.

Раніше Міністерство екології оприлюднило відео, на якому продемонстрований процес насування арки на 4-й енергоблок Чорнобильської атомної електростанції.

На ЧАЭС завершилось укрытие четвертого энергоблока надвигающейся аркойSlovoiDilo

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: