Країни ЄС не домовилися щодо механізму призупинення безвізового режиму – ЗМІ

Читать на русском
Механізм призупинення безвізового режиму для України та Грузії в результаті переговорів не був схвалений країнами Євросоюзу.

Зустріч у рамках тристоронніх консультацій щодо механізму призупинення безвізового режиму для України та Грузії, яка відбулася 29 листопада, завершилася безрезультатно.

Про це розповіли джерела «Європейської правди», обізнані про хід консультацій, повідомляє «Слово і Діло».

«Переговори, що пройшли в Брюсселі вранці, не дозволяють говорити про успішне завершення діалогу», – зазначив один зі співрозмовників.

Джерела свідчать, що країни-члени ЄС чекають поступок з боку Європейського парламенту.

Брюссельський кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк також повідомив, що сьогодні не було досягнуто консенсусу між Європейським парламентом і Радою ЄС, а самі переговори, скоріш за все, продовжаться наступного тижня.

«Угоди між Європарламентом і Радою ЄС щодо механізму призупинення безвізового режиму сьогодні немає. Продовження переговорів, імовірно, відбудеться наступного тижня», – написав журналіст у Twitter.

За інформацією «Європейської правди», сторони не можуть домовитися щодо визначення категорій осіб, на яких поширюється призупинення на першому етапі. Європарламент вважає, що припинення має стосуватися лише певного кола осіб, у той час як Німеччина і Франція наполягають на всіх одразу.

Нагадаємо, раніше в Європарламенті спрогнозували дату розгляду механізму призупинення безвізового режиму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: