Перша двадцятка банків завершила докапіталізацію – НБУ

Читать на русском
Топ-20 банків виконали свої зобов'язання щодо докапіталізації, щодо одного банку така перевірка ще триває.

Найбільші двадцять банків країни виконали свої зобов'язання щодо докапіталізації, в другій двадцятці банків 12 усе ще потребують збільшення капіталу.

Про це заявила заступник голови Нацбанку України Катерина Рожкова, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НБУ.

«Топ-20 банків виконали свої зобов'язання щодо докапіталізації, щодо одного банку така перевірка ще триває. З другої двадцятки банків 12 усе ще потребують збільшення капіталу. Для цієї групи банків, згідно з домовленістю з МВФ, термін досягнення нульового рівня достатності капіталу продовжений на 1 місяць – до кінця 2016 року», – сказала Рожкова.

За її словами, третя група налічує 21 банк. З них лише два не потребують докапіталізації, 8 – вимагають внесення капіталу лише для досягнення мінімального розміру статутного капіталу, 11 банкам необхідно докапіталізуватися на ту чи іншу суму.

Золотовалютні резерви знизилися до $15,2 мільярда – НБУЗолотовалютні резерви країни на кінець листопада 2016 року склали $15,2 млрд, тоді як на кінець жовтня вони становили $15,5 млрд.

Рожкова підкреслила, що в 2017 році Нацбанк діагностуватиме невеликі банки України. «Наступний рік буде присвячений діагностиці невеликих банків», – сказала вона.

Як повідомлялося раніше, Україна та Європейський банк реконструкції й розвитку підписали меморандум про взаєморозуміння, згідно з яким «Ощадбанк» отримає підтримку ЄБРР у ​​поліпшенні корпоративного управління.

Нагадаємо, у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб вважають, що цього року не буде банкрутства великих банків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: