Золотовалютні резерви знизилися до $15,2 мільярда – НБУ

Читать на русском
Україні не вдасться до кінця року вийти на запланований рівень резервів у 17,5 млрд доларів США, оскільки до кінця року вона не отримає четвертий транш від МВФ.
Зустріч з банкірами проходить у великому залі засідань

Золотовалютні резерви країни на кінець листопада 2016 року склали $15,2 млрд, тоді як на кінець жовтня вони становили $15,5 млрд.

Про це повідомило джерело в банківських колах з посиланням на інформацію голови НБУ Валерії Гонтаревої, яку вона озвучила під час традиційної зустрічі з представниками найбільших банків у понеділок, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Крім того, Україні не вдасться до кінця року вийти на запланований рівень резервів у $17,5 млрд, оскільки до кінця року вона не отримає четвертий транш за програмою EFF Міжнародного валютного фонду – $1,3 млрд.

«На запланований раніше рівень не вдасться вийти, поки ситуація не критична, але наступного року вона може стати загрозою для фінстабільності», – підкреслила Гонтарева.

Голова Нацбанку нагадала, що наступного року Україна має виплатити понад $1 млрд МВФ і $1,6 млрд за зовнішнім держборгом.

Данилюк про транш: гострої необхідності в грошах МВФ немаєУ Міністерстві фінансів України прокоментували інформацію про ненадання країні нового траншу МВФ.

Україна поки значно відстає від термінів виконання критеріїв ефективності, зафіксованих в оновленому при отриманні третього траншу меморандумі про економічну й фінансову політику.

Раніше Валерія Гонтарева повідомила про ризик зриву отримання Україною до кінця року четвертого кредитного траншу МВФ через зволікання Верховної Ради з реалізацією реформ.

Нагадаємо, що Національний банк очікує від Міжнародного валютного фонду в 2017 році 5,4 мільярда, а в 2018-му – 2,9 мільярда доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: