МЕРТ і «Укроборонпром» узгодили корпоратизацію підприємств авіаційної галузі

Читать на русском
В Укроборонпромі сподіваються на приватно-державне партнерство з метою реформування галузі оборонної промисловості країни та залучення інвесторів.

Державний концерн «Укроборонпром» погодив із Міністерством економічного розвитку і торгівлі можливість корпоратизувати ще 5 своїх підприємств-учасників.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ДК.

«Згідно наказу Міністерства, ДК «Укроборонпром» перетворить на державні акціонерні товариства наступні підприємства: ДП «Антонов» (Київ), ДП «Завод 410 ЦА» (Київ), ДП «Чугуївський авіаційний ремонтний завод» (Чугуїв, Харківська обл.), ДП авіації загального призначення (Київська обл.), ДП ВО «Карпати» (Івано-Франківськ)», – йдеться в повідомленні.

У ДК впевнені, що корпоратизація дозволить створити прозорі структури управління, наглядові ради, встановити єдині загальноприйняті правила, в тому числі й для міжнародних інвесторів.

Наразі процедуру корпоратизації проходять 2 підприємства-учасника «Укроборонпрому»: ремонтний завод засобів зв'язку (Бережани) та ДП «Херсонський завод суднового обладнання та судової арматури» (Херсон).

Розробки «Укроборонпрому» зацікавили йорданського короляІнноваційні розробки українського державного концерну «Укроборонпром» привернули особливу увагу йорданського короля Абдалли II бін аль-Хусейна на XI міжнародній виставці сил спеціального призначення SOFEX-2016.

у рамках стратегії «Укроборонпром» створить 5 кластерів із можливістю залучення приватних компаній – авіаційний, бронетанковий, суднобудівний, високоточного озброєння, РЛС і зв'язку.

Стратегія реформування також передбачає проведення прозорого аудиту, який дозволить інвесторам об'єктивно оцінити можливості та перспективи співпраці з оборонно-промисловим комплексом України.

Нагадаємо, що «Укроборонпром» презентував стратегію реформування оборонно-промислового комплексу України. Вона передбачає чіткі послідовні кроки – корпоратизацію, аудит, кластеризацію, захист технологій і запуск платформи розвитку інновацій.

Як повідомлялося раніше, керівники «Укроборонпрому» та Агентства передових оборонних дослідницьких проектів США (DARPA) домовилися про співпрацю та спільні наукові дослідження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: