Український екзоскелет лідирує в конкурсі Кремнієвої долини – відео

Читать на русском
Вартість виробництва однієї частини екзоскелета – в діапазоні від 4 до 15 тис доларів, включаючи компоненти з пластику та металу, серводвигуни, стабілізатори, програмний блок і сенсори.

До кінця листопада проходить міжнародний конкурс Silicon Valley Robotics, в якому бере участь і українець Антон Головаченко зі своїм проектом UniExo – прототипом екзоскелета, який дає можливість людям з особливими потребами пересуватися без сторонньої допомоги.

Про це повідомляється на сайті Silicon Valley Robotics, передає «Слово і Діло».

«Вартість виробництва однієї частини екзоскелета – в діапазоні від $4 тис. до $15 тис, включаючи компоненти з пластику та металу, серводвигуни, стабілізатори, програмний блок і сенсори. У світі подібних рішень – це недорого. А завдяки 3D принтінгу можна домогтися зменшення вартості виробництва», – пише співзасновник Creative Quarter Ілля Кенігштейн.

При цьому ціна UniExo буде в рази нижче ізраїльського аналога ReWalk, який коштує близько $70 тис.

Користуватися екзоскелетом просто. Програма підлаштовується під потреби людини і допомагає їй пересуватися. Управляється екзоскелет за допомогою нейрошлема або нейробраслетов.

Silicon Valley Robotics запропонує членство і допомогу для всіх учасників, надаючи інформацію інвесторам в Кремнієвій долині, доступ до мережі подій і хостинг в New Robot Launchpad Accelerator Space. За підсумками конкурсу назвуть також «найбільш перспективні нагороди для стартапів» від кластерів робототехніки і підприємницьких організацій з країн Близького Сходу, Північної Африки, Австралії і Новій Зеландії.   Щотижня на сайті з'являється десять нових проектів, за які голосують читачі. У середу підраховують результати з кожного десятка, а в кінці листопада оголосять загального переможця.

About UniExoАнтон Головаченко

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: