Між Ле Пен та Фійоном: вибори «друзів Кремля» та загрози для України. Оцінка експерта

Читать на русском
Михайло Пашковспівдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки Центру Разумкова

Ситуація ще не показова. Потрібно розуміти, що передвиборчі заяви робляться з урахуванням специфіки партії республіканців у Франції.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів співдиректор програм зовнішньої політики Центру Разумкова Михайло Пашков, аналізуючи результати праймеріз у Франції, згідно з якими перемагає проросійський кандидат Франсуа Фійон.

«Звичайно, за результатами перевага у Фійона істотна. Він дійсно більш орієнтований на проросійську політику. На виході його суперником може бути Марі Ле Пен, але вирішальним буде січень наступного року. Ситуація ще може змінитися», – аналізує Пашков.

Якщо враховувати сьогоднішні реалії, уточнив він, то для України така ситуація є досить проблематичною.

Вибори у Франції та «найбільше зло» для України: експерт оцінив кандидатів на посаду президентаПолітолог проаналізував попередні результати праймеріз під час президентських виборів у Франції.

«Національний фронт» – це цілком озвучена пісня, їхня позиція зрозуміла. Там зв'язки з РФ чітко заявлені та очевидні. З урахуванням виходу до фіналу Фійона перспектива України дуже складна», – припускає експерт.

«У такій ситуації для нас є побоювання. По-перше, буде змінена загальна політична ситуація та розклад у «нормандському форматі». З іншого боку, він може призвести до дезактивації, розвалення санкційного фронту та бути більш жорстким. Це, звичайно, буде певним сигналом лідеру країни-агресора. Ситуація грає не на користь України», – пояснив Михайло Пашков.

Перший тур президентських виборів у Франції відбудеться 23 квітня 2017 року.

Нагадаємо, Франсуа Фійон відкрито виступав за «автономію для Донбасу» та критикував позицію України.

Додамо, раніше прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс заявляв, що Ле Пен дійсно може прийти до влади, тому «Франція в небезпеці».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: